Bouwkundige opnamen

17 juli 2017

Enkele aanwonenden zullen in de week van 14 augustus een brief ontvangen van Signum Expertise. Dit bureau gaat woningen 'opnemen' voorafgaand aan de werkzaamheden. Alleen de woningen die dicht op het bouwgebied van de nieuwe tunnels en geluidschermen staan worden opgenomen. 

Het doel van de opname is om een zorgvuldige voorbereiding van de bouw te waarborgen. Mocht het zijn dat door de bouwwerkzaamheden trilling ontstaat (bijvoorbeeld bij het onderheien van de tunnels) dan kunnen we in geval van schade aan de woning de afhandeling netjes verzorgen, omdat we vooraf de woning hebben vastgelegd op de bestaande conditie.

De opname houdt in dat de bouwkundige staat van alle binnen en buitenruimtes wordt vastgelegd door foto's te nemen een omschrijving te maken. Enkele van de woningen zullen tijdens de bouwfase ook worden voorzien van een trillingsmeter, waarmee we de trillingen veroorzaakt door de bouw kunnen monitoren.

Mocht u hierover vragen hebben, neemt u dan contact op.

U ontvangt deze zomer een brief als uw woning in aanmerking komt voor het onderzoek. De opnamen worden vanaf 23 augustus uitgevoerd.